Op de koffie… bij Louise van Beek

Misschien wat later dan de andere groepen, maar eindelijk waren wij dan toch aan de beurt voor ‘Wil jij bij mij op de koffie?’ Helaas kon Ilse van Beek er op het laatste moment niet bij zijn, maar Angelique van Kruijsdijk en ikzelf mochten dinsdagavond aanschuiven bij onze gastvrouw Louise van Beek.
Het doel van ‘Wil jij bij mij op de koffie?’ is om andere Westerhovenaren eens wat beter te leren kennen. Eigenlijk kent iedereen iedereen hier in het dorp, maar ‘echt kennen’ is natuurlijk wat anders.

Het gesprek ging vlot van start en na een tijdje sloot ook Louises man Siem aan. Van de organisatie hadden we een envelop gekregen: mocht het gesprek stilvallen konden we daaruit een kaartje pakken met een prikkelende vraag. Nu viel ons gesprek natuurlijk niet stil, maar wij waren wel benieuwd naar de vragen. En dus gaven we antwoord op vragen als ‘Wat zou jij doen als je meer tijd zou hebben?’ en ‘Wat is jouw beste eigenschap?’. Je kunt je voorstellen dat dat de nodige gespreksstof opleverde. Na een uurtje of twee vonden we het wel mooi geweest, het was tenslotte een koffie-uurtje en geen borrelavond, en besloten we om naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagde avond, die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is.

Francien Das