‘Samen koken, samen eten’ van start

Op 16 januari vond de eerste ‘Samen koken, samen eten’ plaats in Hoefzicht. Lea de Vries vertelt…

‘Bij binnenkomst was het hoofdgerecht net op. Ik zie een flinke groep mensen gezellig aan het eten. Eén heer en acht dames waaronder een jonge moeder met haar beide dochters. Onderling wordt er gekletst, een grapje gemaakt, maar natuurlijk steelt de kleinste telg de show. Al smikkelend wordt zij aanschouwd door eenieder. Er wordt door de dames met een lach besloten dat het een lief, pittig ding is.’

‘Deze dinsdag stond op het menu: tomatensoep, broccolistamppot met vis en ‘als kers op de taart’ het nagerecht: ijs met vruchtensaus. Natuurlijk is er ook samen gekookt! Nou ja, laat ik eerlijk zijn, met z’n twaalven in de keuken… dat past niet. De voorbereiding is gezamenlijk uitgevoerd. Ik citeer: “Als we maar kunnen zitten”. De deelnemers gingen in groepjes aan de slag: aardappelen schillen, balletjes gehakt draaien en broccoli schoonmaken. Drie vrijwilligers stonden klaar om een handje te helpen, mocht het nodig zijn. Zij hebben in de keuken natuurlijk flink staan te koken! De gasten van vandaag zijn erg enthousiast over de middag en de vroege avond. Volgende keer?! Dan is deze club weer aanwezig, met een goede lach het verzoek “de verwarming iets hoger te zetten”. Wat er dan op het menu staat? De suggesties waren breed, van friet of pannenkoeken tot de vergeten groenten en kookpudding. De groep is bereid zich te laten verrassen.’

Lijkt dit initiatief iets voor u? Of wellicht voor een familielid, buur of kennis? Geef je dan op via info@wijwesterhoven.nl o.v.v. ‘Samen eten’ of via Helma Van Gerven , de dorpsondersteuner, via mobiel nummer 06-52 76 51 50. ‘Samen koken, samen eten’ vindt op de dinsdagen in de oneven weken plaats in Hoefzicht.

Let op, we hanteren een richtlijn van een maximale groepsgrootte van 8 personen. Kijk hier voor meer informatie