Paul Maas

Paul Maas aan de slag dankzij WIJ WEsterhoven

Sinds enkele weken werkt Paul Maas bij Luxlight in Westerhoven, dankzij de inzet van Angelique van Kruijsdijk en Mirjam Broeders van WIJ WEsterhoven. Paul voelt er zich helemaal op zijn plek en vertelt in dit artikel hoe hij bij Luxlight terechtgekomen is.

‘Ik was 27 jaar lang werkzaam als magazijnbeheerder bij een bedrijf in wand- en plafondsystemen. Door de crisis werd mijn contract in 2014 teruggeschaald naar 16 uur, wat helaas het begin was van enkele mindere jaren. Ik viel hard van een trap en kwam in de ziektewet terecht. Na mijn herstel ging ik weer aan het werk op therapeutische basis. Helaas kwam ons gezin eind 2015 in een zware tijd terecht, waardoor ik uiteindelijk in de Werkloosheidswet belandde, met mijn ontslag eind 2016 als gevolg.’

Al snel een goede match
Maar Paul zette door en pakte de draad weer op. Zo kwam hij in contact met Angelique en Mirjam van WIJ WEsterhoven. WIJ WEsterhoven heeft als doel ervoor zorgen dat er voor iedereen in het dorp ruimte is om te wonen, werken en leven. In de gesprekken die volgden, werd Paul gecoacht door Angelique en Mirjam en kon hij aangeven bij welke bedrijven hij zou willen werken. Luxlight was er daar een van, ook omdat hij daar al verschillende medewerkers kende. Bij Luxlight bleek er vraag naar een productiemedewerker en zo was er al snel een goede match gevonden!

Op weg naar de toekomst!
Paul: ‘Zeker na een wat zwaardere periode is het fijn als je weer aan de slag kunt. Binnenkomen bij Luxlight voelde als een warm bad. Ik heb leuke collega’s en voel de eenheid binnen het team. Mijn ervaring als magazijnbeheerder kan ik ook in de productie kwijt. Ik houd ervan om hard werken, ben graag bezig en het lijkt me leuk om mee te denken over productie en technieken. Ik leer graag nieuwe dingen en vind het ook leuk om mijn ideeën te delen. Op dit moment werk ik 24 uur en samen met Luxlight kijken we naar de opbouw hiervan. Ik ben erg blij met het initiatief van WIJ WEsterhoven: ik ga weer in een spiraal omhoog, op weg naar de toekomst!’